قیمت سکه و ارز
۱۳۹۶/۰۱/۲۰ - ۲۱:۲۰

تاملی بر سیاست‌ انتخاب دبیران جشنواره‌های فجر/ جزیره سرگردانی

چرا مسولان یک بخش از ارشاد برای انتخاب دبیر بعدی جشنواره منتظر جواب انتخابات می‌مانند و مسولان بخش دیگر از این وزارتخانه عریض و طویل تصمیم‌گیری‌ درباره دبیر را به سرعت به سرانجام می‌رسانند و فورا حکم صادر می‌کنند؟

تاملی بر سیاست‌ انتخاب دبیران جشنواره‌های فجر/ جزیره سرگردانی

به گزارش سراج24،رسم‌هر ساله جشنواره‌های هنری فجر همواره به این شکل بوده که در شب اختتامیه دبیر دوره بعد معرفی می‌شود تا فعالیت‌های دبیرخانه ادامه پیدا کند. اما امسال پس از پایان یافتن جشنواره‌های هنری فجر (موسیقی، سینما، تجسمی و تئاتر) اتفاقات عجیبی رخ داد.

ایوبی رییس وقت سازمان سینمایی انتخاب دبیر جشنواره بعدی فیلم را به بعد از انتخابات موکول کرد و گفت: «تا اینکه نتیجه «انتخابات» و «دولت» آینده مشخص شود فعلا محمد حیدری دبیرخانه جشنواره را مدیریت می‌کنند تا نتیجه انتخابات مشخص شود.»

اما در قسمت دیگر وزارت ارشاد یعنی معاونت هنری اوضاع به گونه‌ای دیگر جلو رفت و در شب اختتامیه جشنواره دبیر دوره آینده مشخص شد و  حمیدرضا نوربخش که مدیر دو دوره گذشته این رویداد بود برای سومین سال پیاپی حکم دبیری جشنواره موسیقی فجر را گرفت. ظاهرا علی مرادخانی برخلاف سازمان سینمایی منتظر نتیجه انتخاب نیست. از طرفی مهدی شفیعی مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد اعلام کرده که در فروردین ماه جاری دبیر دوره بعد جشنواره تئاتر فجر انتخاب می‌شود.

انتخاب و عدم دبیران هنری جشنواره‌های وزارت ارشاد سوالاتی در ذهن ایجاد می‌کند؛ از جمله اینکه چرا یک بخش و جشنواره ارشاد برای انتخاب دبیر خود منتظر جواب نتیجه «انتخابات» می‌ماند و بخش دیگر خیر؟! چرا دبیر جشنواره تئاتر تا ده روز دیگر مشخص می‌شود اما جشنواره تجسمی هنوز دبیر ندارد؟ چرا مسولان یک بخش از ارشاد برای انتخاب دبیر بعدی منتظر جواب انتخابات می‌مانند و مسولان بخش دیگر از این وزارتخانه عریض و طویل تصمیم‌گیری‌ درباره دبیر را به سرعت به سرانجام می‌رسانند و شب اختتامیه که تمام نشده دبیر دوره بعد را معرفی می‌کنند.

خوبی یا بدی انتخاب یا عدم انتخاب دبیران جشنواره‌های هنری پیش یا پس از انتخابات و تغییر دولت،‌ مقصود این نوشته نیست که پرداختن به این مسئله فرصت و حوصله‌ای جداگانه را می‌طلبد. نکته اصلی نحوه اداره جزیره‌ای وزارت ارشاد است. انتخاب دبیر برای یک جشنواره و عدم انتخاب دبیر یک جشنواره دیگر و موکول کردن آن به بعد از انتخابات،‌ نشان از عدم سیاست‌گذاری تعریف و تببین شده وزارت ارشاد است.

عملکرد متناقض وزارت ارشاد در انتخاب دبیران هنری نشان می‌دهد حداقل درباره این موضوع هیچ سیاست از پیش فکر شده‌ای و واحدی وجود ندارد و تنها نظر، انتخاب و سلیقه اشخاص است که تعیین کننده‌ است؛ یک مدیر دوست ندارد دبیر جشنواره قبل از انتخابات معرفی شود و کمی آن طرف‌تر مدیری دیگر احکام دوره‌های بعد را یکی پس از دیگری صادر می‌کند.

منبع:فارس

اشتراک گذاری
نظرات کاربران
capcha
هفته نامه الکترونیکی
هفته‌نامه الکترونیکی سراج۲۴ - شماره ۳۲۴
آخرین مطالب
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••